oleh Syed Ilyas

pengembara aspirasi

Quotez

Sahabat yang beriman, ibarat matahari yang bersinar. Sahabat yang setia, bagai pewangi yang mengharumkan. Sahabat sejati, menjadi pendorong impian. Sahabat berhati mulia, membawa kita ke jalan ALLAH.

Laugh at your own mistakes, but learn from them. Joke over your own troubles, but gether strength from them. Have fun with our difficulties but overcome them!

Dalam kerendahan diri ada ketinggian budi. Dalam kemiskinan harta ada kekayaan jiwa. Dalam kesempitan hidup ada keluasan ilmu. Hidup ini indah jika, hanya, kerana ALLAH.

Sayangilah sebuah perkenalan kerana di situ ada kenangan. Kenangi sebuah perhubungan kerana di situ ada kerinduan. Sayangi kedua-duanya kerana ia rahmat Tuhan.

LOVE starts from eyes, growth with dream & end with tears. But UKHUWAH starts with a smile, growth with an understanding & ends with syahid.  Amien

Terluka dan dilukai. Kita tak akan dapat lari daripada semua ini. Sama ada kita yang terluka atau kita yang melukakan – walaupun itu bukan kehendak kita. Tetapi inilah warna warni dalam persahabatan.

Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah Mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.

Advertisements